Σαν σήμερα η κλοπή που δεν ήθελε ούτε ο Θεός…

Σαν σήμερα η κλοπή που δεν ήθελε ούτε ο Θεός…


Έχω βαρεθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια να διαβάζω post και άρθρα τύπου ”Σαν σήμερα το 1986…Το χέρι του θεού…” και διάφορες τέτοιες κοινοτοπίες. Δεν έχω κρύψει ποτέ μου ότι ήμουν πάντα υποστηρικτής της Ουρουγουάης και της σχολής ποδοσφαίρου του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ (Ο οποίος στην υποδοχή του στο Άμστερνταμ μετά το Μουντιάλ της Γερμανίας του 1974 και ενώ μια πλατεία φώναζε το ονομά του,αυτός στεκόταν στην δεύτερη σειρά….!!!)
Δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω αυτή την μαζική λαϊκή μανία και Μαραντομάνια που διαδόθηκε από την δεκαετία του 80′ μέχρι σήμερα, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να αποτέλεσε λανθασμένα κατ’εμέ πρότυπο ”Λαικού Ηρωα” (*Ναρκωτικά,Αλκοόλ,Παράνομος στοιχηματισμός,Φοροδιαφυγή και απάτη του Ιταλικού δημοσίου.) και αυτοδημιούργητου ταλέντου, αλλά δεν αποτέλεσε πρότυπο Αθλητή.
Η λανθασμένη όμως Νεοπλουτιστική-Βλαχοπόνηρη αντίληψη, ήταν αρκετή όλα τα προηγούμενα χρόνια για να περάσει μέσω από τα Media και τα δρώμενα του ποδοσφαίρου μία καταφανής εξαπάτηση και μια αλλοίωση-προσβολή του ποδοσφαίρου ως ”θαύμα ευφυίας” και ”ποδοσφαιρικού πεπρωμένου”.
Έτσι το χέρι που αν γινόταν στην Ελλάδα θα έμενε ως το αποκορύφωμα της ελληνικής ποδοσφαιρικής παράγκας,έγινε σε μια παγκόσμια διοργάνωση χωρίς να ενοχλεί τους εγχώριους fans του Μαραντόνα.
Το πρόβλημα αντίληψης παραμένει σε αυτη την χώρα….Δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι σαν σήμερα Εξαπατήθηκε κ’ Προσεβλήθει παράλληλα το ποδόσφαιρο και το παγκόσμιο κοινό του…Σαν σήμερα εξαπατήθηκε ο αθλήτισμός….”Αγνοί,λαικοί fan ενός αγνού,λαικού επαναστάτη του ποδοσφαίρου”.
Όπως και περαν της ποδοσφαιρικής αξίας και του ταλέντου δεν είναι τυχαίο ότι στην μετά-Μαραντονα εποχή παρουσιάστηκε το ενστικτωδες επιχείρημα των μικρών παιδιών που ήθελαν να γίνουν ποδοσφαιριστές και σου απαντούσαν να γίνω σαν τον να έχω τα λεφτά που έχει ο Μαραντονα, το αμάξι, το σπίτι… Κανεις πλέον δεν έβλεπε το αγωνιστικό σύμβολο και το πρότυπο αθλητή… Το ποδόσφαιρο ήταν και είναι απλά το όχημα πλουτισμού…

 

Ακολούθησε εδώ την σελίδα μας στο Facebook 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΣ