Πόσο δημοφιλής είναι η διακοπή για τις Εθνικές;

Τι τελευταίες ημέρες με την διακοπή του Πρωταθλήματος για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής, μέσα από παρέες και έρευνα στα Social Media είδα να επισφραγιζεται στην φίλαθλη και οπαδικη συνείδηση, το ενστικτωδες παράπονο του:

“Αντε να τελειώνουν και αυτές οι Εθνικές να δούμε λίγο μπάλα…”

Δεν είναι μια απαξίωση που έχει να κάνει μόνο με την Εθνική Ελλάδος αλλά είναι θα έλεγα κάτι το οποίο συναντάω και με πολλούς φίλους μου από την Ιταλία και την Γαλλία, οι οποίοι άλλοι φυσικά είναι Lazio και αλλοι PSG. Δεν είναι τρελαμένοι fan με τις Εθνικές τους αν και όλοι λίγο πολύ θέλουν να πάνε καλά, αλλά σπάζονται όταν έρχονται οι διακοπές των Πρωταθληματων.

Είτε γιατί αυτή η διακοπη θα κόψει τον ρυθμό, θα τους στερήσει για λίγο το τηλεοπτικό θέαμα η’ θα είναι μια ευκαιρία να δουν όλοι τους πως κανένας παίκτης της ομάδας τους δεν είναι βασικός στην κάθε Εθνική η’ και ακόμα στην τελική θα είναι δύο άχρηστες στοιχήματικα εβδομάδες. Προσωπικά σταμάτησα να παρακολουθώ την Εθνική Ελλάδος μετά τον αναμενόμενο αποκλεισμό από την Σουηδία το 2008 για το Euro.

Αιτίες όχι μόνο αγωνιστικές τότε για εμένα αλλά και παραγοντικες καθώς πολλά ακούστηκαν τότε για διάφορα αιτήματα για πριμ, από τις τσέπες του Έλληνα (φορολογούμενου) φιλάθλου.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό το οποίο ξεκίνησε ως παράπονο το 2010 ότι η Αγαπημένη όλων των Ελλήνων δεν είναι πλέον ελκυστική, μετασχηματιστηκε σε δυσαρέσκεια για τις διακοπές των πρωταθλημπάτων για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, έγινε απαξίωση μέσα από τον παρασκήνιο των Μανατζερικων παιχνιδιών και πλέον ούτε ένα καφέ με 6 τραπέζια και πρωτόκολλο covid-19 δεν γεμίζει για να δουν ένα παιχνίδι της.

Για μένα το χειρότερο είναι ότι τώρα πια δεν φταίει ούτε το διοικητικό (ΕΠΟ), ούτε το αγωνιστικό, ούτε το επικοινωνιακο και ούτε καν θα έλεγα η παραδοσιακή ελπίδα για έναν σύλλογο να έχει παίκτη στην Εθνική, που οργανωτικά θα έπρεπε να θεωρείται η Ποδοσφαιρική Ελιτ της χώρας…

Πλέον φταίνε όλα και τίποτα… Γιατί είναι το χειρότερο που σας προανέφερα, δεν ξέρουμε τι φταίει πια…

 

Ακολούθησε μας εδώ στο Facebook

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΣ