Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: Το Ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται restart!

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: Το Ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται restart!


Στο in2sports.gr και τον Δημήτρη Δικαίο μίλησε ο πρώην προπονητής των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε πως η απόφαση αποχώρησης του από τους Μαχητές πάρθηκε από κοινού από την διοίκηση και τον ίδιο, καθώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος που έφερε το διαζύγιο αφού οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν άψογα.

Τόνισε πως το Ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ένα γενικό restart, υπογραμμίζοντας πως δεν γίνεται για μια κόντρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να αποχωρεί ο ένας και μην αποφασίζουν όλοι από κοινού ότι το μπάσκετ στην χώρα μας έχει ιστορία και χρειάζεται ομάδες δυνατός.

Συμπλήρωσε πως οργανώνει τις ακαδημίες στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, ενώ είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ακολούθησε ΕΔΩ την σελίδα μας στο Facebook 

 

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Καλησπέρα κόουτς πριν λίγες ημέρες τελείωσε η συνεργασία σας με τους Μαχητές Πεύκων ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν συνεχίζετε;

Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος ,κάναμε μια ειλικρινή συζήτηση με την διοίκηση και κρίθηκε σωστό από κοινού να μην συνεχίσουμε την συνεργασία.

Θεωρείται λίγο αλαλούμ όλο αυτό που γίνεται με τις αναδιαρθρώσεις στο μπάσκετ, καθώς έμειναν όλα τα πρωταθλήματα στην μέση;

Νομίζω και αντιλαμβάνομαι ότι φάνηκε σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού που υπάρχει στο χώρο του Basketball και τα νομικά και λειτουργικά κενά. Έτσι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ,σε μια ομολογουμένως πρωτοφανή κατάσταση να γίνουν όλα αυτά ακόμα πιο εμφανή.

Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στον πάτο ,θεωρώ ότι ήταν μια ευκαιρία για να ξαναγίνει ένα πραγματικό restart ,τόσο στην οργάνωση όσο και στην λειτουργία ,αλλά δυστυχώς αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, με τις ανακατατάξεις και τους πολλαπλές προβιβάσεις ομάδων επιτείνει το πρόβλημα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα, που σας βρίσκουμε προπονητικά εκτός από τα εκπαιδευτήρια;

Οι στόχοι από εδώ και πέρα είναι ουσιαστικά να επικεντρωθώ με την δημιουργία της Ακαδημίας στα εκπαιδευτήρια και φυσικά αν και έχουν υπάρξει ήδη κάποιες προτάσεις συνεργασίας, που δεν πληρούσαν όμως τα δικά μου στάνταρ επιλογής και δεν ευδοκίμησαν ,να αναμένω αν και εφόσον υπάρξει κάποια πρόταση συνεργασίας να την εξετάσω και να προχωρήσω σε ένα καινούριο σταθμό της καριέρας μου.

Τι είναι αυτό που κάνει το Ελληνικό μπάσκετ να φθείρεται και τι ζημιά μπορεί να κάνει όλο αυτό με τον Κορωνοϊό;

Νομίζω ότι την κάλυψα την ερώτηση, η έλλειψη οργάνωσης ,συντονισμού όλων των φορέων του αθλήματος σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει ήδη από την επίδραση του Κορωναίου στην ελληνική κοινωνία και οικονομία ,έχουν φέρει το ελληνικό μπάσκετ χαμηλά ,αν βάλεις και στην εξίσωση και τα διαφορά μικροοπαδικά για μένα συμφέροντα κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο ζοφερά και αβέβαια.

Είστε ένας προπονητής με χρόνια μέσα στα γήπεδα, πως θα ξανά γίνει το Ελληνικό πρωτάθλημα αναγνωστικό πλην του Παναθηναϊκού, αφού ο Ολυμπιακός έχει αποχωρήσει;

Η απουσία του Ολυμπιακού για μένα έπληξε το πρωτάθλημα μόνο στο τομέα του μάρκετινγκ. Κακά τα ψέματα αυτές και οι δυο ομάδες είχαν ανοίξει παρά πολύ την ψαλίδα με τις υπόλοιπες σε σημείο που φαινόταν ότι υπάρχουν στο πρωτάθλημα ουσιαστικά για να παίξουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Δυστυχώς αυτά είναι τα επακόλουθα του επαγγελματικού αθλητισμού ,νομίζω ότι είναι ένα θέμα που δεν είναι εύκολο στην αντιμετώπιση του .

Κατά την άποψη μου ,ο Ολυμπιακός πρέπει να μετέχει στο πρωτάθλημα της Α1, εκεί είναι η φυσική του θέση, θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να μεριμνήσουν να πιέσουν στο να καλυφθούν οι διάφορες προστριβές μεταξύ κυρίως των δυο μεγάλων συλλόγων (Ολυμπιακός Παναθηναϊκός ) να οργανώσουν συνολικά το προϊόν του θεάματος που προσφέρουν και όλοι μαζί από κοινού να πορευθούν για το καλό του ελληνικού Basketball.

in2sports.gr | Αθλητική Ενημέρωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ