Ηλίας Σολάκης: “Αυτό που κρατάω είναι η αναγνώριση!”

Στο in2sports.gr και τον Δημήτρη Δικαίο μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Ηλίας Σολάκης, ο οποίος τόνισε πως δύσκολα πιστεύει πως θα ξανά αρχίσει η Football league, υπογραμμίζοντας πως με δουλειά, υπομονή και επιμονή πετυχαίνεις τους στόχους σου.

Αυτό που του έχει μείνει είναι η αναγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπο του, ενώ χαρακτήρισε κορυφαίο προπονητή που έχει δουλέψει τον Φερνάντο Σάντος. Αυτά και άλλα πολλά μας είπε που μπορείτε να τα διαβάστε παρακάτω, ο Ηλίας Σολάκης είναι ένας από τους νέους προπονητές με όρεξη και φιλοδοξίες για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Καλησπέρα κόουτς έχοντας τελειώσει μια σπουδαία καριέρα πολλών ετών, πως είναι η μετάβαση στην προπονητική, πόσες δυσκολίες έχει όλο αυτό;

Σίγουρα όταν τελειώνει μια καριέρα ενός ποδοσφαιριστή και μάλιστα πολύ μεγάλη σε διάρκεια, η συνέχεια του είναι μέσα στο ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο. Είτε του προπονητή, είτε από κάπου άλλου. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες προσαρμογής γιατί περνάς στην άλλη μεριά και πρέπει να μάθεις και να το διαχειριστείς.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου έχεις διαπρέψει ως ποδοσφαιριστής, ποιοι είναι οι στόχοι σου ως προπονητής της ομάδας;

Οι στόχοι μου σαν προπονητής είναι να εξελιχθώ, να μάθω ακόμα περισσότερα πράγματα και μαζί με την εμπειρία που έχω να τα μετά δώσω στους παίκτες, άσχετα με το σε ποια ομάδα θα βρίσκομαι. Και φυσικά είτε στον Ολυμπιακό είτε κάπου άλλου οι στόχοι συμβαδίζουν ε την εκάστοτε διοίκηση.

Ποια θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου, τι κρατάς από όλη σου την πορεία στα γήπεδα;

Η καλύτερη στιγμή μου είναι το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ και η έξοδος στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό που κρατάω είναι η αναγνώριση των ομάδων και των φιλάθλων στο πρόσωπο μου.

Έχοντας στην καριέρα σου βρεθεί με πολλούς προπονητές, ποιον θεωρείς καλύτερο, και τι έχεις κρατήσει από όλους αυτούς, ή υπάρχει κάποιος από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ως πρότυπο;

Θεωρώ καλύτερο τον Φερνάντο Σάντος χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον έκανα με πολύ καλούς προπονητές γενικά.

Αν σου ζητούσαν να περιγράψεις την ποδοσφαιρική σου πορεία, από την αρχή ως το τέλος τι τίτλο θα έβαζες, και τι συναισθήματα έχεις συνεχίζοντας ακόμη στον χώρο από άλλο πόστο;

Η πορεία μου δεν μπορώ να πω ότι ήταν και πάρα πολύ εύκολη. Πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα και πολλές δυσκολίες που δεν φαίνονται προς τα έξω. Κάποιον τίτλο δεν μου έρχεται τώρα για να βάλω απλά θα έλεγα ότι η υπομονή η δουλειά και η επιμονή είναι κάτι που με χαρακτήριζαν.

Τέλος έχοντας τελειώσει η καραντίνα, περιμένετε να δείτε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα και με την αναδιάρθρωση, τι ενημέρωση έχετε και πως σχεδιάζετε το μέλλον ;

Μετά από αυτήν την δυσκολία που περάσαμε όλοι και εύχομαι να μην ξανά έρθει κάτι τέτοιο, περιμένουμε όλοι τι θα αποφασίσουν η αρμόδιες αρχές. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες μέρες γενικά για όλα. Απλά θεωρώ δύσκολο να ξεκινήσει η Football League.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωμα στον Ηλία Σολάκη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ