Δεν θα χαθεί η γενιά γιατί δεν θα το επιτρέψετε εσείς

Εδώ και χρόνια είμαι πρώην προπονητής πλέον στο μπάσκετ. Βασικά αυτό σημαίνει ότι δεν έχω θέση ευθύνης σε παίκτες, ούτε επαφή με ένα αριθμό παικτών όπως αν ήμουν κάπου σε μικρούς ή σε μεγάλους ηλικιακά εννοώ.

Πολλοί συνάδελφοι αναφέρονται σε χαμένη γενιά ή γενιές αθλητικά. Γνωστά τα σημερινά δεδομένα. Όμως το “παιχνίδι” δεν έληξε ακόμα. Και είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πάντα ο ρόλος του προπονητή είναι πολυδιάστατος και τα παιδιά δένονται και περιμένουν πολλά από τον coach όχι μόνο αθλητικά. Πρέπει να βρούμε να βρείτε νέους τρόπους ενθάρρυνσης, εξάσκησης, απασχόλησης, διαλόγου, ανάλυσης μικρών ή μεγάλων θεμάτων, συμπεριφορών έστω και σε αυτά που προβάλλει σε παιχνίδια η τηλεόραση.

Ακολούθησε μας εδώ στο Facebook

Εχω γνωρίσει εξαιρετικά καλούς προπονητές μικρών ηλικιών που είναι αλήθεια ότι με εξέπληξαν θετικά. Προτείνω λοιπόν παρά τις προσωπικές δυσκολίες του καθένα να απαλείψουμε τη έννοια χαμένη γενιά. Τα παιδιά τα διαβάζουν αυτά αμέσως .

Έχουν άλλωστε τα σχολεία αλλιώς πλέον και το οικογενειακό περιβάλλον του σήμερα. Σκεφτείτε λοιπόν, επινοείστε, ανακαλύψτε ότι μπορείτε και ναι μπορείτε να ανταποκριθείτε στο πιο δύσκολο ρόλο σας πλέον. Και προσφέρετε στα παιδιά ελπίδα .

Με μία μεγάλη διαφορά όλο αυτό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ο μοναδικός εαυτός σας θα ανακαλύψει και θα σκαρφιστεί μοναδικά κατά περίπτωση μικρά και μεγάλα πράγματα. Στηρίξτε τα παιδιά το χρειάζονται. Δεν θα χαθεί η γενιά γιατί δεν θα το επιτρέψετε εσείς.

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ