Γαλλία: Συνεχίζει κανονικά η Ligue 1 παρά το καθολικό lockdown

Η Γαλλία λόγω  της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού τίθεται ξανά σε lockdown από αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα είναι σε ισχύι για 8 εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων.

Τα σχολεία σε πρώτη φάση θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όχι όμως τα καταστήματα εστίασης που θα παραμείνουν κλειστά όλων αυτό τον καιρό.

Η Γαλλική κυβέρνηση διευκρίνισε μέσο της υπουργού Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου πως αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Με την υπουργό αθλητισμού να λέει επί του θέματος: «Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γι’ αυτό, ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η συνέχεια του αθλητισμού που ασκείται ως επάγγελμα, είναι εξασφαλισμένη. Οι αθλητές υψηλού επιπέδου και οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση. Και θα είναι επίσης σε θέση να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται, αφού επιτρέπονται τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους»

Ωστόσο η Γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ γνωστοποίησε πως δεν θα συνεχίσει καμία αγωνιστική δραστηριότητά μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στη Γαλλία.

Ακολούθησε μας εδώ στο Facebook

ΧΡΥΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ