Αφιέρωμα στους Έλληνες Citizens…

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα Club φίλων ξένων συλλόγων στην Ελλάδα,πηγαίνουμε βόρεια στην Premier League και συγκεκριμένα στην πόλη του Μάντσεστερ για να συναντήσουμε τους ”Πολίτες”…

Μέσα από το σημερινό αφιέρωμα είχαμε την χαρά να μιλήσουμε και να μάθουμε για τους Έλληνες οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι και συγκεκριμένα να γνωρίσουμε το “MANCHESTER CITY NORTHERN GREECE CLUB” και τον Γραμματέα της Λέσχης κ. Κώστα Θεοδωρίδη, που μας μίλησε για το club,την ιστορία της λέσχης αλλά και φυσικά για την μεγάλη τους αγάπη που λέγεται Manchester City.

Κώστα αρχικά σε ευχαριστούμε και εσένα και όλα τα παιδιά για αυτή τη ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το Club σας και θα ήθελα να σε ρωτήσω από ποτέ υπαρχετε επίσημα;

Πρώτα από όλα να γνωριστούμε. Λέγομαι Κώστας Θεοδωρίδης και είμαι ο γραμματέας της λέσχης Manchester City Northern Greece, η επίσημη λέσχη μας ιδρύθηκε το 2014. και μόλις μπήκαμε στον 7 χρόνο λειτουργίας.

Αυτη η αγάπη ή τρέλα αν μπορώ να το πω έτσι για την Σίτι από ποιους ξεκίνησε για να γίνει club;

Η τρέλα ξεκίνησε από την αγάπη της Σίτι από δύο οπαδούς της που έχουν αγάπη και τρέλα για τη ομάδα για πάνω από 20 χρόνια. Ένας είμαι εγώ όπου εδώ και 25 χρόνια είμαι φίλος-οπαδός της ομαδάρας από την εποχή που ήμουν φοιτητής στο Μάντσεστερ. Ο δεύτερος είναι ο κολλητός άγγλος φίλος ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα από το Μάντσεστερ ο οποίος ζει στην Θεσσαλονίκη εδώ και 15 χρόνια ο οποιος γεννήθηκε Σίτι και παρακολουθεί φανατικά την ομάδα πηγαίνοντας και γήπεδο από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Εσύ προσωπικά πότε έγινες Σίτι τι σε τράβηξε στην ομάδα;

Εγώ από τότε που ήμουν φοιτητης στο Μάντσεστερ πριν 25 χρόνια. Με Άγγλους φίλους της Μάντσεστερ Σϊτι πηγαίναμε από τα φοιτητικά χρόνια να δούμε την Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό που με κέρδισε στην Σίτι είναι η απίστευτη αγάπη την οπαδών της και η ατμόσφαιρα της παλιάς μας έδρας (Main Road).

Η ομάδα ποδοσφαιρικά ήταν μέτρια και ήταν η εποχή που μας έπαιρνε η κάτω βόλτα όπου πέσαμε μέχρι και την Γ Εθνική (Division 2 της εποχής) αλλά οι φίλοι της σε κάθε ματς ήταν εκεί υποστηρίζονταν την ομαδάρα μας ότι και αν συνέβαινε.

Και επίσης ήταν πολύ εντυπωσιακό ότι στο αντίστοιχο διάστημα ενώ η άλλη ομάδα της πόλης έπαιρνε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο οι κάτοικοι της πόλης του Μάντσεστερ ήταν μοιρασμένοι.Πως να μην αγαπήσεις αυτη την ομάδα και την απίστευτη τρέλα των οπαδών της για την Μάντσεστερ Σίτι!!!

Ποια είναι η σελίδα σας στα Social Media και πόσα μέλη αριθμείται σαν Club;

Στα social media έχουμε τα ακόλουθα: Group στο facebook με όνομα “MAN CITY NORTHERN GREECE”.

Σελίδα στο facebook με όνομα MANCHESTER CITY NORTHERN GREECE CLUB

Το κλαμπ μας ανάλογα με την χρονιά περιλαμβάνει 20-30 εγγεγραμμένα μέλη. Βέβαια η παρέα των φίλων την Μάντσεστερ Σίτι είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Έχετε κάνει οργανωμένα εκδρομές για παιχνίδια της ομάδας στην Αγγλία;;

Έχουμε κάνει. Όχι όσες θα θέλαμε λόγω οικονομικών συνθηκών. Τελευταία είχαμε και το δυσάρεστο ότι είχαμε κλείσει οργανωμένη εκδρομή στο Etihad για το Σίτι vs Ρεάλ τον Μάρτιο αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω COVID-19.

Παμε λίγο να μιλήσουμε για την Σίτι… Πες μου λίγο κάτι που δεν ξέρουμε σχετικά με την αιώνια κόντρα με την United από που ξεκίνησε πιστεύεις;;

Η αντιπαλότητας με την United ξεκινάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Να σημειώσω ότι το πρώτο ματς Σίτι (τότε λεγόταν St Marks) – Γιουνάιτεντ (τότε λεγόταν Heaton Heath) έγινε το 1881…Οι δύο παραπάνω ομάδες ήταν 2 από τις πολλές στην πόλη του Μάντσεστερ. Όταν στην πορεία του χρόνου έγιναν οι μακράν μεγαλύτερες της πόλης δημιουργήθηκε για την εποχή ένας υγιης ανταγωνισμός.

Οι βασικός λόγοι αντιπαλότητας ξεκίνησαν πολύ αργότερα. Ακριβώς μετα τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Σίτι πάντα έδειχνε ανωτερότητα στους γείτονες και τους βοηθούσε σε πολλές περιπτώσεις αλλά δεν συνέβαινε το αντίστροφο. Στον τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου το Old Trafford ήταν κατεστραμμένο από τους βομβαρδισμούς του πολέμου και η Σίτι απλόχερα προσέφερε το γήπεδο της το οποίο χρησιμοποίησε ώς έδρα η Γιουνάιτεντ, κάτι που δεν εκτιμήθηκε ή ανταποδώθηκε ποτέ από την γειτονική ομάδα.Επίσης συμπεριφορές παικτών σε συγκεκριμένα ματς χειροτέρεψαν την σχέση των ομάδων.

Χαρακτηριστικό είναι το αντιαθλητικό τακλινγκ του Τζορτζ Μπέστ στον παίκτη της Σίτι Γκλιν Πάρντοου σε τοπικό ντέρμπι στο 1970 από το οποίο ο παίκτης της Σίτι παραλίγο να χάσει το πόδι του. Κλείνοντας να αναφέρω ότι μία αντιπαλότητας μεταξύ 2 μεγάλων ομάδων από την ίδια πόλη είναι λογική και αναμενόμενη.

Το σήμα της ομάδας τι συμβολίζει;;

Το σήμα στο κέντρο έχει ένα χρυσό τρικάταρτο Ιστιοφόρο το οποίο συμβολίζει το κανάλι πλοίων του Μάντσεστερ το οποίο από το 1890 και μετά ήταν το κανάλι για εμπορικά πλοία που ένωνε την πόλη του Μάντσεστερ με την ιρλανδική θάλασσα..Κάτω από το πλοίο βρίσκεται το κόκκινο ρόδο του Lancashire. Επίσης το σήμα περιλαμβάνει τρεις διαγώνιες γραμμές οι οποίες είναι αναφορά στους 3 ποταμούς του Μάντσεστερ: The Irwell, The Irk and The Medlock. 

Θα ήθελα να μου πεις 1-2 παίκτες ή προπονητές σημαία για την ομάδα κατά την γνώμη σου..

Αν μου επέτρεπες θα σου ανέφερα 10-15 παίκτες σημαντικότατους στην πορεία της ομάδας μας. Αφου μου επιτρέπεις μόνο 2 θα αναφέρω σίγουρα τον Colin Bell τεράστιος παίκτης και σημαντικότατη προσωπικότητα από τον προηγούμενο αιώνα.Επίσης από την νεότερη εποχή της Σίτι θα επιλέξω το Vincent Copmany που ήταν ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας μας και πραγματικός ογκόλιθος στην άμυνα μας.

Τώρα από προπονητές δυσκολεύομαι να επιλέξω και σίγουρα εδώ θα διαφωνήσω με πολλούς… Θα αναφέρω τον Πεπ ως τον μεγαλύτερο κοουτς μας από τον οποίο όμως περιμένουμε πολλά ακόμα!!!

Θα ήθελα λίγο να μου σχολιάσεις τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την μεταγραφή του Μεσι στην Σιτι, τις επαφές με Γκουαρδιολα και το ναυάγιο της όλης υπόθεσης..

Έχω και εγώ παρακολουθήσει την περίπτωση του Μέσι όπως πολύ άλλοι φίλοι της ομάδος. Θεωρώ ότι επειδή υπήρχε η ρήτρα των 700 εκ δεν μπορούσε να έρθει φέτος στην Σίτι. Θεωρώ ότι του χρόνου το καλοκαίρι ελεύθερος πλέον θα κλείσει σε εμάς. Η έλευση μιας τόσο μεγάλης προσωπικότητας στον οργανισμό της Μαντσεστερ Σιτι μόνο θετικές συνέπειες θα έχει στο μέλλον της ομάδας μας.

Αφού σε ευχαριστήσω για αυτήν την όμορφη κουβέντα, θα ήθελα από σένα μία πρόβλεψη και μια ευχή για τους φετινούς στόχους της ομάδας…

Για τη φετινή σεζόν θεωρώ ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις μόνο στην άμυνα μας που έχει όμως σημαντικά θέματα. Με την έλευση ενός Ruben Dias ή Kalidou Koulibaly θα είμαστε βασικοί διεκδικητές της Premiership αλλά και των άλλων κυπέλλων. Ίδωμεν!!!

Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μα δώσατε να μιλήσουμε για την λέσχη μας εδώ στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και την μεγάλη μας τρέλα την Μάντσεστερ Σίτι!!!

Ακολούθησε μας εδώ στο Facebook

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΣ