Αφιέρωμα στον Γιάννη Μάγγο!

Αφιέρωμα στον Γιάννη Μάγγο! 


Το in2sports.gr σας κάνει μια αναδρομή με αφιερώματα σε διάφορους παίκτες, προπονητές και ομάδες του παρελθόντος που δεν βρίσκονται πια στην ενεργό δράση όμως συνεχίζουν (οι περισσότεροι) να βρίσκονται κοντά στο ποδόσφαιρο από διαφορετικό πλέον πόστο. Είναι  μία στήλη που ξεκίνησε εν μέσω καραντίνας, χωρίς να υπάρχει καμία αθλητική δραστηριότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αφιερώματα στους Ηλία Χαραλάμπους, Γιάννη Σκοπελίτη, Γιώργο Κάκο, Γιώργο Κορακάκη, Γιάννη Ξανθόπουλο, Πέτρο Πασσαλή, Κώστα Κάκογλου, Γιάννης Τάτσης, Γιάννη Αρχοντούλη, Γιάννη Σφακιανάκη και σε αρκετούς άλλους.

Δείτε εδώ όλα τα αφιερώματα από το in2sports

Το σημερινό μας αφιέρωμα είναι στον πρώην αμυντικό μέσο και νυν προπονητή Γιάννη Μάγγο. 

Ο Γιάννης Μάγγος έχει αγωνιστεί σε ΑΕ Αμπελοκήπων και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μάγγος  

Ο Γιάννης Μάγγος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1982 στην Καρδίτσα.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ΑΕ Αμπελοκήπων το 2000 και έμεινε ως το 2004 αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Το καλοκαίρι του 2004 πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας όπου έπαιξε για δύο χρόνια στην Γ΄ Εθνική, σταματώντας σχετικά μικρός το ποδόσφαιρο το 2006 σε ηλικία 26 ετών, ακολουθώντας νέα καριέρα, καθώς ήταν απόφοιτος Τ. Ε. Φ. Α. Α, ξεκίνησε ως γυμναστής, στην συνέχεια έγινε βοηθός προπονητή και τα τελευταία χρόνια είναι πρώτος προπονητής παρότι νεαρός στα 38 του.

Αναλυτικά η ποδοσφαιρική του καριέρα  

2000-04 ΑΕ Αμπελοκήπων

2004-06 Αναγέννηση Καρδίτσας

Από ποδοσφαιριστής αρχικά γυμναστής και στην συνέχεια προπονητής  

Ο Καρδιτσιώτης στην καταγωγή τεχνικός είναι απόφοιτος Τ. Ε. Φ. Α. Α. και εργάστηκε παλαιότερα ως γυμναστής σε Βέροια, Λάρισα, Τρίκαλα, Εορδαϊκό, Τύρναβο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Α. Ο. Καρδίτσας.

Εργάστηκε ως προπονητής στον Α. Ο. Καρδίτσας την σεζόν 2011-12  στην Δ΄ Εθνική, κερδίζοντας την άνοδο για την Γ΄.

Την σεζόν 2012-13 ήταν βοηθός προπονητή στην Λάρισα αρχικά του Μιχάλη Ζιώγα και στην συνέχεια του Τιμόθεου Καβακά, την ίδια περίοδο προς το τέλος της σεζόν βρέθηκε στο πλάι του Απόστολου Χαραλαμπίδη στην Νίκη Βόλου.

 Την περίοδο 2013-14 ήταν βοηθός προπονητή του Απόστολου Χαραλαμπίδη στην Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου.

Την σεζόν 2014-15 καθοδήγησε τον Απόλλωνα Λάρισας κερδίζοντας την άνοδο από το τοπικό στην Γ΄ Εθνική, ενώ συνάμα ήταν και βοηθός προπονητή του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον Τύρναβο που αγωνιζόταν στην Football league.

 Επόμενος σταθμός του ήταν ο  Δωτιεάς Αγιάς, στην Γ Εθνική, με τον οποίο είχε πολύ καλή πορεία.

Ακολούθησε μας εδώ στο facebook

Στην συνέχεια ανέλαβε την ομάδα που είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής αλλά και βοηθός προπονητή, ο λόγος για την Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία αγωνιζόταν τότε την περίοδο 2016-17 στην Football League.

 Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε τον Ο. Φ. Ιεράπετρας, στην Γ Εθνική και στο τέλος της περιόδου 2018-19 με την ομάδα της Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση του 5ου Ομίλου της Γ Εθνικής και την άνοδο στην Football League, ενώ την σεζόν που μας ολοκληρώθηκε δούλεψε στην Τρίγλια στην Football league.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην 9 Φεβρουαρίου του 2020, στην Κρήτη και την Ιεράπετρα, ως προπονητής της Τρίγλιας βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ομάδα της Ιεράπετρας, πριν τον αγώνα από τους φίλους της του ΟΦΙ Ιεράπετρας, που έδειξαν πως δεν ξέχασαν το έργο του στην ομάδα τους.

Θυμίζουμε ότι με την Ιεράπετρα πέτυχε τα εξής:

Μαζί του ο ΟΦΙ κατέκτησε όλους τους τίτλους που διεκδίκησε, με αποκορύφωμα τον ιστορικό τίτλο της Γ’ εθνικής πέρυσι, δεν μπορεί να παραληφθεί βέβαια η παρουσία στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας τον Ιούνιο του 2018.

Αναλυτικά η προπονητική του καριέρα 

2006-08 Βοηθός του Βάιου Καραγιάννη στην Αναγέννηση Καρδίτσας

2008-09 Γυμναστής στην Βέροια με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2009-10 Γυμναστής στον Εορδαϊκό με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2010-11 Γυμναστής στην Βέροια με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2011-12 Προπονητής στον ΑΟΚ Καρδίτσας

2012-13 Βοηθός προπονητή στην Λάρισα σε Μιχάλη Ζιώγα και στην συνέχεια σε Τιμόθεο Καβακά

2012-13 Βοηθός προπονητή στην Νίκη Βόλου με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2013-14 Βοηθός προπονητή στην Νέα Σαλαμίνα  με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2014-15 Βοηθός προπονητή στον Τύρναβο με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη

2014-15 Προπονητής Απόλλων Λάρισας

2015-16 Προπονητής Δωτιεά Αγιάς

2016-17 Προπονητής Αναγέννηση Καρδίτσας

2017-19 Προπονητής ΟΦΙ Ιεράπετρας

2019-20 Προπονητής Τρίγλια


“Αφιέρωμα στον Γιάννη Μάγγο!”

Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ