Αλαφούζος και Παναθηναϊκός

Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του – για την κανονική περίοδο – και τον Παναθηναϊκό να τερματίζει, παρά το αρχικό άσχημο ξεκίνημα, στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Η φετινή χρονιά δείχνει να βαδίζει καλά ξεκινώντας από τον Αλαφούζο που κάνει το αυτονόητο και είναι συνεπείς στις οικονομικές του υποχρεώσεις μέχρι την ομάδα που τηρουμένων των αναλογιών παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Αλλά επειδή Παναθηναϊκός γκρίνια και προβλήματα πάνε μαζί τα τελευταία χρόνια ήρθαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή Γιώργου Δώνη να κάνουν τον κόσμο της ομάδας να ασχοληθεί εκ νέου με τα μη αγωνιστικά ψάχνοντας τι ακριβώς συμβαίνει.

Ads

Αφορμή δόθηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Δώνη καθώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε να εννοηθεί πως ο Αλαφούζος αποκτάει τυφλή εμπιστοσύνη στον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα ενώ οι δικές του εισηγήσεις αγνοούνται επιδεκτικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαφαινόμενη συμφωνία με τον αμυντικό του Άρη Βέλεθ χωρίς ο ίδιος να φαίνεται «ζεστός» για την απόκτηση του.

Άλλο σημείο τριβής είναι οι έντονες αμφιβολίες στο κατά πόσο η στρατηγική του πλάνου με τους λίγους ξένους που θα περιστοιχίζουν τους Ελληνες της ακαδημίας, ισχύει ακόμα. Ειδικότερα όταν υπάρχει η αίσθηση ότι θα αυξηθούν κατά πολύ οι μεταγραφές παικτών από το εξωτερικό και δη από την Ισπανία.

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Έλληνας τεχνικός είναι η ανανέωση του πιτσιρικά Βαγιαννίδη καθώς είπε χαρακτηριστικά «Διαφωνώ και στην συγκεκριμένη διαχείριση και δεν αφορά τον μικρό. Είναι χαρά μου να βλέπω νέους με προοπτική με εξελίσσονται. Όπως ο Γιώργος αλλά και άλλα παιδιά. Στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας εγώ διαφωνώ. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να εγγυάται συμμετοχές σε νέους.

Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας».

Όλα αυτά έφεραν την έκρηξη του Δώνη ο οποίος άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο πως αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα είναι απίθανο να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στον πάγκο της ομάδας.

Είναι λοιπόν να απορεί κανείς με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου μιας και δεν μπορεί κανένας να τον ψυχολογήσει!

Την μια αδιαφορεί για την ομάδα και δέχεται τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ και δεν μπορεί να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ για να γλυτώσει τον υποβιβασμό χρειάστηκε η ντροπιαστική για τον σύλλογο αλλαγή του εγχώριου κανονισμού και την άλλη θέλει, εκεί που πάνε καλά τα πράγματα, να τα δυναμιτίζει όλα εις βάρος της ομάδας!

Μετά από όλα αυτά υπήρξε ανακοίνωση της ΠΑΕ που έλεγε «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει και σέβεται τη θέση του προπονητή της ομάδας, ως εκ τούτου και τον σημερινό προπονητή της, Γιώργο Δώνη, τον οποίο εμπιστεύτηκε το καλοκαίρι του 2018 και έκτοτε τον στηρίζει, ακόμα και όταν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης.

Σχετικά με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, αυτός γίνονταν και γίνεται από τον τεχνικό διευθυντή, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή.Τέλος οι όποιες διαφορές πρέπει να επιλύονται εσωτερικά με συζήτηση και όχι με δημόσιες τοποθετήσεις».

Ψύχραιμη η αλήθεια τοποθέτηση από την ΠΑΕ και πλέον όλοι περιμένουν την συνέχεια και το αν τελικά μπορεί να συμβαδίσει και την νέα χρονιά ο Γιώργος Δώνης με Τσάβι Ρόκα τεχνικό διευθυντή και ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου….

ΠΡΑΣΙΝΑ ΟΛΑ
ads